Ateljé Mariko

Ateljé Marikon blogi

 

Uusia tuulia

Monday, September 12, 2016

Viimeisimmästä blogipäivityksestä onkin vierähtänyt hirveästi aikaa, mikä ei ole niin outoa, kun tehtävää riittää. Pahoittelen myös tässä samalla, etten ole vastannut kovin ahkerasti sähköposteihin. Sähköposti on ollut poissa käytöstä jonkin aikaa, mutta nyt se on taas toiminnassa. Kiitän kaikkia asiakkaita kärsivällisyydestä! Jos teillä on kuitenkin jotain todella kiireistä, johon haluatte nopean vastauksen, parhaiten minut saa kiinni soittamalla puhelimella arkisin klo 10-17 välillä.

Kuten jotkut varmaan tietävät, olen viimeisen vajaan vuoden ajan toiminut Hätilän Turkis&Takki - liikkeen tilassa. Ompelimo on nyt kuitenkin muuttamassa uusiin tiloihin tämän syyskuun lopussa kimppaan muutaman muun käsityöyrittäjän kanssa. Muutan siis seuraavaksi Kauppakeskus Tavastilaan, joka on tässä aivan lähellä tämänhetkistä liiketilaa. Muutan siellä yhteen liiketilaan yhdessä Millineerin, Cobblerinan, Ateljé Ullan, Ateljé Einin ja Jenni Saksan kanssa. Tilassa toimii siis kuusi käsityöalan pienyrittäjää. Liikkeen nimeksi on annettu Artisan, mikä tarkoittaa vapaasti käännettynä (minkä tahansa alan) taitavaa käsityöläistä.

 

Lisää tulevasta ja muusta hauskasta kannattaa seurata blogia täällä, omalla facebook-sivullani ja Artisanin facebook-sivulla.

Hyvää syksyn alkua!

Messuhuumaa 2015

Monday, August 10, 2015

Viikonloppuna osallistuin Hämeenlinnan Elomessuille yhdessä kahden muun paikallisen käsityöyrittäjän Cobblerinan ja Millineerin kanssa. Oikeastaan en olisi lähtenyt messuille ollenkaan, jollei Millineerin yrittäjä olisi saanut puhuttua minua ympäri. Tutustuin Cobblerinan ja Millineerin yrittäjiin yhteisen yrittäjäprojektin kautta keväällä, jonka jälkeen olemme olleet enemmän tai vähemmän yhteyksissä toistemme kanssa.

Cobblerinan oma kuvaus facebook-sivulta: "Cobblerina on jalkinemuotoilija Sanna Niskasen vuonna 2012 perustama pienyritys, jonka tavoitteena on vahvistaa suomalaisen käsityön ja designin välistä suhdetta. Cobblerinan mallistoon kuuluvat pysyvät sekä kausittain vaihtuvat laukku- ja jalkinemallit, jotka ovat kaikki nahkaa ja suomalaisena käsityönä valmistettuja." Cobblerinan työpaja löytyy Hämeenlinnasta Wetterhoffin talon kolmannesta kerroksesta, Palokunnankatu 9.

Millineeri kuvailee itseään: "Millineeri on hupsuna hattuihin. Päähineitä syntyy modistin ammattitaidolla tilauksesta asiakkaan toiveet toteuttaen. Hattu suojaa monessa säässä, viimeistelee tyylin niin työssä kuin juhlassa ja pelastaa pahan hiuspäivän ruokakauppaan mennessä."

Millineerin työhuone löytyy Hämeenlinnasta, Arvi Karistonkatu 9 ja on avoinna sopimuksen mukaan.

 

Koska olen vaatetusartesaani ja yrityksenäni on ompelimo, en oikeastaan myy mitään valmista (vielä), mutta lähdin silti tuunaamaan miesten puvun takeista uutta ja kokeilemaan hiukan siipiäni omalla tunikadesignilla. Oikeastaan myyn pääasiassa vain palvelujani, joten oli hyvä asia, että käyntikorttejani meni ihan mukavasti uusille mahdollisille asiakkaille.

 


 

Elomessuilla järjestimme kaksi pukunäytöstä, lauantaina ja sunnuntaina. Messuilla oli kävijöitä noin 55 000 henkilöä Hämeen Sanomien mukaan, joten ainakin muutama sata nyt tietää, että Hämeenlinnassa vaikuttaa myös tällainen ompelimo. Tuunattuja takkeja jäi muutama myymättä, joten laitan ne myyntiin tänne nettiin ja facebookiin, kunhan saan niistä edustavat kuvat.   

 

 

 

Löysin myös itselleni Millineerin ja Cobblerinan tarjonnasta jotain pientä. Kuvassa lipallinen pipo Millineeriltä ja korvissa heiluvat Cobblerinan nahkaiset, pirteänväriset hapsukorvakorut.

 

 

Tuunatuista takeista puheen ollen, tässä yksi kaunis kuva myydystä takista. Takin muokkasin miesten takista naiselle sopivaksi. Lyhensin hihat, poistin kauluksen, olkatoppaukset, napit ja hihojen vuorin, sekä lyhensin takin helmaa huomattavasti lyhyemmäksi ja epäsymmetriseksi. Tuunattu versio on todella riisuttu malli alkuperäisestä, mutta kuitenkin varsin kaunis päällä.


 

Kuva: Pasi Vähänen, www.fb.com/pasivahanenphotography

Malli: Pinja Lapintie

Päähine: Millineeri, www.millineeri.fi 

Laukku: Cobblerina, www.cobblerina.com

Meikki ja hiukset: Ria-Noore Haimo-Abiona

Tuunattu takki: Ateljé Mariko

 


Kangaslöytöjä

Monday, April 20, 2015

Vaatetusartesaaniksi valmistumisen kunniaksi sain valita paikan, johon matkustaa. Kyselin hiukan mielipiteitä, minne kannattaisi matkustaa ja googletin eri kaupunkeja, joissa on useampi kangaskauppa. Halusin ehdottomasti käydä vähintään yhdessä kangaskaupassa. Vihdoin joku ehdotti Prahaa. Kiinnostuin siitä, koska en ollut aiemmin käynyt siellä. Praha on kulttuurisesti merkittävä, kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki. Lähdin matkaan muutamaksi päiväksi äitini kanssa joulukuussa noin viikko ennen joulua.

Ensimmäisenä iltana kiertelimme Vanhan kaupungin aukiolla, jossa oli joulumarkkinat. Aukion laidalla on esimerkiksi kaunis Týnemin kirkko ja Astronominen kello, molemmat hienoja nähtävyyksiä. Päivisin kävelimme pitkin kaupunkia eri paikoissa. Emme ehtineet nähdä edes puolia kaikista paikoista, joita olisimme halunneet nähdä, joten toivottavasti pääsen joskus käymään Prahassa uudestaan.

 

týnem  taloja 

 

  kankaita

 

Ehdin kuitenkin toteuttaa toivomukseni käydä kangaskaupassa. Muutamasta eri paikasta valitsin D Kalcůn, suurin kangaskauppa Prahassa, joka sijaitsee Žitnán kadulla lähellä keskustaa. Kangaskauppa on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1993. Juuri tässä kaupassa on 560 neliömetriä, johon mahtuu kaikenlaisia materiaaleja sisustuskankaista vaatetuskankaisiin. Ostin itselleni kankaita ja pitsejä noin 1200 Tsekin kruunun edestä, joka vastaa noin 50 euroa. Löysin palan puuvillatrikoota, villasekoitekangasta, sifonkia ja 7 metriä paria eri pitsiä. En ole vielä ehtinyt tehdä niistä mitään, mutta ajattelin tehdä trikookankaasta jonkinlaisen mekon, villasekoitekankaasta takin ja sifongista paidan. Pitsejä ajattelin käyttää erilaisiin tuunauksiin, ym. Lupaan laittaa blogipostia ompelusten tuloksista.

Ihastuin Prahassa erityisesti värikkäisiin, vanhoihin taloihin. Kaupungin historiaa on säilytetty niin hyvin kuin mahdollista, joka on mielestäni rikkaus. Pidän myös heidän tavastaan sisustaa pieniä tiloja. Ravintolat, joissa kävimme, olivat viihtyisiä. Viimeisenä iltana söimme kasvis-vegaaniravintolassa, jossa ruoka oli erittäin maukasta. Matkasta jäi hyvä mieli ja hienot muistot. Jos joku harkitsee matkaa Tsekkiin, suosittelen lämpimästi Prahaa. Varaa vain reilusti aikaa nähtävyyksille ja rennolle kiertelylle.


Yritystä kerrakseen

Thursday, April 02, 2015

 

Ajatus yrityksestä alkoi muodostua joskus kesäkuun 2014 puolessa välissä, kun olin etsinyt töitä valmistumisen jälkeen ja kukaan ei ollut valmis ottamaan juuri valmistunutta vaatetusartesaania joukkoihinsa. Toisaalta ymmärrän epäröinnin; minulla ei ollut paljoakaan työelämän kokemusta, vaikka olin ollut työharjoittelussa eri paikoissa ja saanut jokaisesta paikasta erinomaiset palautteet. Työkokemus ja -taito kun ovat kaksi eri asiaa. Lähdin siis suunnittelemaan oman yrityksen pystyttämistä.

Kaikki yritykseen liittyvät asiat olivat minulle aivan uusia ja outoja, joten hain apua viisaammilta neuvonantajilta. Heidän avullaan pääsin eteenpäin ja viimein perustettua yrityksen. Monet sanoivat, että yrityksen mainostamiseen pitää panostaa. Mainostaminen on alkanut hitaasti, mutta varmasti. Ensimmäisenä aukaisin yrityksen facebook-sivut, jotka osasin tehdä ihan itse. En todellakaan ole mikään tekniikan ihmelapsi, niin omien fb-sivujen aukaisu itse on iso juttu. Kotisivujen tekeminen onkin sitten ihan toinen asia. Siihen tarvitsin jonkun, joka ymmärtäisi taiteellisen näkemykseni ja hiukan persoonallisuuttani. Onneksi ystäväpiiristäni löytyi sellainen ihminen, jonka palkkasin tekemään nämä hienoa hienommat kotisivut, jotka ovat omia odotuksianikin paremmat. Kiitos!

Seuraava asia, joka teki yrityksestä itselleni vielä todentuntuisemman, oli omien käyntikorttien saaminen. Eiväthän ne juuri sellaisia ole, mitä olin ajatellut, mutta ne ovat nyt näin alkuun oikein sopivat. Se, että voi kutsua jotakin omakseen, antaa hiukan erityisen olotilan, että ei oikein vieläkään uskoisi todeksi, mutta niin se vain on.

Suuri kiitos kuuluu perheelleni, ystäville ja tutuille, jotka ovat rohkaisseet minua alkutaipaleella ja varsinkin ennen kaiken alkua! Sosiaalinen verkosto ja sen tuki on suuri apu ja energian lähde.

Tämä on nyt aivan ensimmäinen blogi-postitus, joten opettelen tätä vielä. Tästä tulee tosi mielenkiintoista! (... ja lätkäisen tähän loppuun vielä kuvan uusista käyntikorteista)