Ateljé Mariko

Ateljé Marikon blogi

 

Kangaslöytöjä

Monday, April 20, 2015

Vaatetusartesaaniksi valmistumisen kunniaksi sain valita paikan, johon matkustaa. Kyselin hiukan mielipiteitä, minne kannattaisi matkustaa ja googletin eri kaupunkeja, joissa on useampi kangaskauppa. Halusin ehdottomasti käydä vähintään yhdessä kangaskaupassa. Vihdoin joku ehdotti Prahaa. Kiinnostuin siitä, koska en ollut aiemmin käynyt siellä. Praha on kulttuurisesti merkittävä, kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki. Lähdin matkaan muutamaksi päiväksi äitini kanssa joulukuussa noin viikko ennen joulua.

Ensimmäisenä iltana kiertelimme Vanhan kaupungin aukiolla, jossa oli joulumarkkinat. Aukion laidalla on esimerkiksi kaunis Týnemin kirkko ja Astronominen kello, molemmat hienoja nähtävyyksiä. Päivisin kävelimme pitkin kaupunkia eri paikoissa. Emme ehtineet nähdä edes puolia kaikista paikoista, joita olisimme halunneet nähdä, joten toivottavasti pääsen joskus käymään Prahassa uudestaan.

 

týnem  taloja 

 

  kankaita

 

Ehdin kuitenkin toteuttaa toivomukseni käydä kangaskaupassa. Muutamasta eri paikasta valitsin D Kalcůn, suurin kangaskauppa Prahassa, joka sijaitsee Žitnán kadulla lähellä keskustaa. Kangaskauppa on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1993. Juuri tässä kaupassa on 560 neliömetriä, johon mahtuu kaikenlaisia materiaaleja sisustuskankaista vaatetuskankaisiin. Ostin itselleni kankaita ja pitsejä noin 1200 Tsekin kruunun edestä, joka vastaa noin 50 euroa. Löysin palan puuvillatrikoota, villasekoitekangasta, sifonkia ja 7 metriä paria eri pitsiä. En ole vielä ehtinyt tehdä niistä mitään, mutta ajattelin tehdä trikookankaasta jonkinlaisen mekon, villasekoitekankaasta takin ja sifongista paidan. Pitsejä ajattelin käyttää erilaisiin tuunauksiin, ym. Lupaan laittaa blogipostia ompelusten tuloksista.

Ihastuin Prahassa erityisesti värikkäisiin, vanhoihin taloihin. Kaupungin historiaa on säilytetty niin hyvin kuin mahdollista, joka on mielestäni rikkaus. Pidän myös heidän tavastaan sisustaa pieniä tiloja. Ravintolat, joissa kävimme, olivat viihtyisiä. Viimeisenä iltana söimme kasvis-vegaaniravintolassa, jossa ruoka oli erittäin maukasta. Matkasta jäi hyvä mieli ja hienot muistot. Jos joku harkitsee matkaa Tsekkiin, suosittelen lämpimästi Prahaa. Varaa vain reilusti aikaa nähtävyyksille ja rennolle kiertelylle.


Kommentit
Post has no comments.
Kommentoi 
Captcha Image
Kommentisi
Trackback Linkki
http://www.ateljemariko.fi/BlogRetrieve.aspx?BlogID=13488&PostID=621129&A=Trackback
Trackbackit
Post has no trackbacks.