Ateljé Mariko

Ateljé Marikon blogi

 

Yritystä kerrakseen

Thursday, April 02, 2015

 

Ajatus yrityksestä alkoi muodostua joskus kesäkuun 2014 puolessa välissä, kun olin etsinyt töitä valmistumisen jälkeen ja kukaan ei ollut valmis ottamaan juuri valmistunutta vaatetusartesaania joukkoihinsa. Toisaalta ymmärrän epäröinnin; minulla ei ollut paljoakaan työelämän kokemusta, vaikka olin ollut työharjoittelussa eri paikoissa ja saanut jokaisesta paikasta erinomaiset palautteet. Työkokemus ja -taito kun ovat kaksi eri asiaa. Lähdin siis suunnittelemaan oman yrityksen pystyttämistä.

Kaikki yritykseen liittyvät asiat olivat minulle aivan uusia ja outoja, joten hain apua viisaammilta neuvonantajilta. Heidän avullaan pääsin eteenpäin ja viimein perustettua yrityksen. Monet sanoivat, että yrityksen mainostamiseen pitää panostaa. Mainostaminen on alkanut hitaasti, mutta varmasti. Ensimmäisenä aukaisin yrityksen facebook-sivut, jotka osasin tehdä ihan itse. En todellakaan ole mikään tekniikan ihmelapsi, niin omien fb-sivujen aukaisu itse on iso juttu. Kotisivujen tekeminen onkin sitten ihan toinen asia. Siihen tarvitsin jonkun, joka ymmärtäisi taiteellisen näkemykseni ja hiukan persoonallisuuttani. Onneksi ystäväpiiristäni löytyi sellainen ihminen, jonka palkkasin tekemään nämä hienoa hienommat kotisivut, jotka ovat omia odotuksianikin paremmat. Kiitos!

Seuraava asia, joka teki yrityksestä itselleni vielä todentuntuisemman, oli omien käyntikorttien saaminen. Eiväthän ne juuri sellaisia ole, mitä olin ajatellut, mutta ne ovat nyt näin alkuun oikein sopivat. Se, että voi kutsua jotakin omakseen, antaa hiukan erityisen olotilan, että ei oikein vieläkään uskoisi todeksi, mutta niin se vain on.

Suuri kiitos kuuluu perheelleni, ystäville ja tutuille, jotka ovat rohkaisseet minua alkutaipaleella ja varsinkin ennen kaiken alkua! Sosiaalinen verkosto ja sen tuki on suuri apu ja energian lähde.

Tämä on nyt aivan ensimmäinen blogi-postitus, joten opettelen tätä vielä. Tästä tulee tosi mielenkiintoista! (... ja lätkäisen tähän loppuun vielä kuvan uusista käyntikorteista)

 Kommentit
Post has no comments.
Kommentoi 
Captcha Image
Kommentisi
Trackback Linkki
http://www.ateljemariko.fi/BlogRetrieve.aspx?BlogID=13488&PostID=618783&A=Trackback
Trackbackit
Post has no trackbacks.